Om Bente Rosaline

Bente Rosaline er mit personlige bud på løsninger til den sensitive krop. Jeg blander alt godt af det jeg har med mig fra min egen rygsæk. Min egen rejse ind i at forstå min egen krop. Og de mange mange reaktioner den havde på min sensitivitet.  Jeg har mit naturvidenskabelige fundament fra mine 15 år som farmaceut bag apotekets skranke. Hvor jeg solgte lægemidler. Og fik en temmelig god fornemmelse for. Hvor mange quickfixes der søges i hverdagen. I håbet om at overleve dagene. Uden alt for meget brok fra kroppen. Der på mange måder forsøger at sige fra i forhold til tempoet. Det konstant at være på. Og skulle præstere. Hjemme. På arbejde. I familien. Over for vennerne.

Det er slemt for alle. Især os med en sensitiv krop har en tendens til at registrere hvordan krop og sind presses. Ganske enkelt fordi vi mærker mere. Tager flere indtryk ind. Og bruger energi på at fordøje dem. For ellers kløjes vi i dem. Fuldstændig som du kan kløjes i for meget mad. For mig er sensitivitet ikke et svaghedstegn. Det er en kæmpe styrke. Når ellers bare vi lærer at få kroppen med på rejsen.

Det lyder jo nemt. At få kroppen med. For mig var det alt andet. Jeg har brugt det meste af mit voksne liv på at fornægte jeg overhovedet havde en krop. Og den var noget jeg skulle tage hensyn til. Mest af alt levede jeg fra hovedet. Fra en tanke til den næste. Jeg befandt mig både i fortiden i forsøget på at fordøje alle de indtryk. Der blev ved med at forstyrre mit sind. Og jeg befandt mig en del i fremtiden. I forsøget på at planlægge mig ud af det meste af mit liv. Så jeg stort set aldrig var tilstede i min nutid. Lige nu og her. Det der med at nyde livet. Var slet ikke en del af mit verdensbillede. For jeg skulle mest af alt igennem dagene. Så jeg kunne falde om på sofaen om aftenen. Hvis du bare kan kende lidt af det. Så kører dit energisystem i kroppen sandsynligvis i overgear. Og du er konstant på overarbejde. Det behøver du nu ikke at være særlig sensitiv for at mærke. Som sensitiv er du typisk bare mere følsom. Så indtrykkene føles voldsommere.

Min egen rejse startede for alvor. Da jeg stoppede med at arbejde som farmaceut. Ikke fordi der var noget galt i det. Men fordi jeg som sensitivt og introvert fuldstændig havde overforbrugt min egen energi i årevis. Ved at stå i skranken. Hver dag betjene 120 mennesker, hvis energi jeg mærkede så tydeligt. Uden mulighed for pauser. Eller lige trække mig tilbage for at fordøje de mange indtryk der er i de konstante køer. Med mennesker der konstant ønsker du lige var lidt hurtigere. Og øjne der konstant hviler på dig. Jeg trivedes ganske enkelt ikke i det.

Det åbnede op for en pause. Hvor jeg for alvor begyndte at forstå dybden i at have en sensitiv krop. For da jeg stoppede med at få indtryk fra alle mine kunder. Ja så var der blot alle indtrykkene fra min egen krop tilbage. Og de larmede. Jeg havde en krop fyldt med smerter. En konstant hosten fra min astma der i årevis var blevet værre og værre. En hud der kløede og slog ud. Jeg var ved at blive vanvittig. Fordi jeg troede jeg gjorde noget godt for mig selv ved at holde en pause. Og i stedet følte jeg bare min krop blev mere og mere umulig. Med symptomer der kom op til overfladen. I dag er jeg dybt taknemmelig for at nogle holdt mig i hånden den første tid. Fordi min krop talte højere og højere. Og jeg forstod slet ikke hvad den forsøgte at sige.

Det tog mig tid på yogamåtten. At få kontakt til kroppen. Fordi jeg havde levet mit liv fra hovedet. Efter et par måneder med 3-4 gange yoga om ugen. Begyndte jeg at kunne mærke fremskridtene. Pludselig kløede huden ikke helt så meget. Udslettet blev mindre. Hosten fortog sig. Astmaen blev bedre. Og smerterne slap taget i min krop. På bare 6 måneder blev jeg medicinfri efter 17 år som kroniker. En kæmpe kæmpe gave. Som jeg stadig er dybt taknemmelig for. For det åbenede op et helt nyt niveau af frihed i mit liv. Tænk sig at gå ud af døren uden medicin i tasken. Det havde jeg ikke prøvet i mit voksne liv.

Når man som jeg er trænet dybt i den vestlige medicin, var det jo dybt forunderligt. Og samtidig mega spændende. At finde løsningen til at blive rask i yoga. Så jeg gik i gang med at tage uddannelse. Først mine 200 timers hatha yogalærer uddannelse. Siden mine efterhånden 450 timers uddannelse hos Asiens førende yin yoga lærer Victor Chng. Og min danske lærer Kristine Marie Rost.  Efterhånden fandt jeg en tryghed og ro i den østlige medicin, og et fundament i TCM (traditionel kinesisk medicin). Som jeg kunne forklare min pludselige forvandling med. I dag blander jeg verdener. Jeg kan slet ikke slukke for den analytiske farmaceutiske hjerne, som konstant er med mig på yogamåtten. Sammen med en forståelse for kroppens meridianbaner og vores indre følelsesliv. Som betyder så meget for hvordan kroppens bindevæv opfører sig.

Det er derfor yin yoga er så interessant til os med en sensitiv krop. Fordi vi mærker følelser og indtryk tydeligere end de fleste. Så vil vi typisk også have rigtig mange stagnationer og blokkering siddende i bindevævet. I mit eget tilfælde har jeg måtte arbejde mig igennem blokkeringer. Som stammede fra følelser som ikke engang var mine egne. Men fra mennesker omkring mig. Vi er nemlig alle vores eget lille magnetfelt. Hvor hjertet er magneten. Hvorfra vores energifelt udstråler. Det rækker over 1 meter ud over kroppen. Så derfor er det ikke kun huden der afgrænser kroppen. Det gør vores magnetfelt også. Bare længere ude end vi normalt regner med. Det er derfor at vi bliver påvirkede af de mennesker vi er tæt på. Og alle der er inden for en radius af 1 meter fra kroppen.

Ud over det bærer jeg. Lige som andre rundt på indtryk og energetiske blokkeringer fra tidligere liv. Noget sjælen har bragt med sig ind i mine nuværende krop. Det lyder måske mystisk. Og indrømmet. Min naturvidenskabelige hjerne har skulle slå lidt krøller. For at udvide mit verdensbillede nok til at forstå det her. Egentlig synes jeg selv det er lidt morsomt. At det fag jeg var mest udfordret af på mit studie. Er det fag jeg har skulle bruge til at forstå energi. Og hvordan det flytter sig rundt i kroppen. Hvordan det kan låse sig selv fast i krystalformer. Krølle sammen og skabe stagnationer. Så det jeg ved nu. Ved jeg kun fordi jeg er farmaceut og yin yogalærer med en spirituel forståelsesramme.

Ikke desto mindre har jeg taget rejsen ind i min egen krop. For at løsne op for de stagnationer. Både mine egne. Fra min egen historie. Men også dem jeg har ladet mig påvirke af fra andre. Og fra mine egne tidligere liv. Det handler om gammel karma. Den jeg selv har med. Fra den familie jeg er født ind i. Og den kollektive bevidsthed. Som vi alle påvirkes af. For at løsne op i alle de her lag. Som mit hoved slet ikke forstår. Har det været vigtigt for mig at finde en vej ind i kroppen. Hvor jeg kunne koble min analytiske hjerne fra. Til det har healingen været en kæmpe hjælp. Og et mega effektivt værktøj til at slippe gammelt shit. Som kroppen ikke behøver at slæbe rundt på. Og vores energisystem ikke behøver at blive forstyrret af længere. Så selvfølgelig har jeg taget en healingsuddannelse på et år. Hos en amerikansk healer. Der har praktiskeret i over 20 år. Efter at have været 7 år i mesterlære hos en nu afdød græsk mestehealer. For selv at kunne bringe denne teknik videre ud. Forstå mere omkring årsag og virkning. Mellem energi og forskellige sygdomme og symptomer. Alle vores skavanker er blot et udtryk for en energetisk ubalance. Og heldigvis kan kroppen faktisk gøre rigtig meget af arbejdet selv. Når bare den guides i den rigtige retning. Med den rette støtte. Så du ikke giver op på halvvejen.

Derfor laver jeg i dag gerne kombinationer af yin yoga og healing med fokus på at skabe ro og fred i den sensitive krop. Og med fokus på at få balance i kroppens energisystem. Så sygdomme og symptomerne bliver færre og mindre.

Grunden til jeg kalder konceptet sensitiv power handler dels om den styrke der ligger i det sensitive træk. Men også den styrke du får. Ved at slippe gammel bagage. Fordi du skaber plads til at være mere dig selv. Uden de forstyrrende lag. De fleste af os samler op igennem livet. Jeg tror dybt og inderligt på vi alle har en stærk indre flamme. Som brænder passioneret. Kærligt. Inderligt. For det vi gerne vil bidrage med. Til at gøre livet på jorden bedre for alle. Den flamme vil jeg gerne støtte dig i at finde. Så mest af alt handler sensitiv power om at få kontakt til dit eget indre lys. Din indre ild. Det du brænder allermest for. Når bare alle de forstyrrende energetiske elementer ikke længere sidder fast i din krop.

Jeg vil elske at guide dig tilbage til dig selv gennem din krop. Du kan nemlig ikke tænde dit lys med hverken hovedet eller hjertet alene. Vejen går altid gennem at få dine celler med. Allesammen. Og hele dig. Så du kan nyde livet. Leve livet fuldt ud. Kærligt. Inderligt. med en stærk forankring i den du er. Helt inderst inde.

I kærlighed

Bente Rosaline