Yin yoga

Yin Yoga for mig er den asiatiske slags. Hvor fundamentet i praksis er groundingen fra Thai Chi og Qi Gong. Det handler om at skabe stabiliteten i fødder, ben og bækken. For at have letheden og fleksibiliteten i overkroppen. Det er en langsom praksis, der foregår i stilhed. Fordi det er en invitation til at du lytter ind i din krop. Mærker hvad der sker i dig, lige mens du sidder på måtten.

Jeg har brugt mange år af mit liv på at være alle mulige andre steder, end hvor jeg egentlig var. I fortiden. Med at ærgre mig. Være vred. Ked af det og bange. I fremtiden. I gang med at planlægge mit svar. Eller den handling jeg skulle i gang med. Jeg troede jeg kunne multitaske. Og i stedet var jeg ingen steder. Jeg forsvandt. fra mig selv. Og for alle andre. Jeg var uden at leve. Sådan rigtig for alvor.

Yin yogaen for mig blev vejen hjem til mig selv. Til at mærke det der var. Og når jeg mærkede det. Kunne jeg begynde at tage ansvar for at ændre det. Mine handlinger forandrede sig. De kørte ikke længere på automatpilot. Men i stedet blev de et udtryk for den øgede respekt jeg fik for min krop. Og hvordan den efter bedste evne har forsøgt at passe på mig. Og tale til mig. Gennem symptomer og sygdom.

Og da jeg tog ansvar. Slap det job jeg ikke trives i. Som slet ikke gjorde mig glad. Ja så slap astmaen sit tag i mig. Mens speciallægerne så måbende til. Fordi det i vestlig terminologi ikke er muligt at behandle sig ud af kronisk sygdom. Men det er det med et holistisk syn på krop, sind og ånd. Og det er lige den slags farmaceut jeg nu er blevet til. Som et resultat af min egen rejse.

Fysisk handler yin yogaen om at skabe plads i bindevævet. Til at kroppens energi og væsker kan flyde rundt i kroppen uden forhindringer. Og dermed fungere optimalt. Et levet liv. Lidt skæv kost. For meget arbejde. En masse relationer at tage sig af. Langsomt forsvinder fokus fra dig selv og kroppens sprog. Hvis ikke du er meget opmærksom. Og derfor er det relevant for langt de fleste travle mennesker at supplere al aktiviteten (yang) med hvile og væren (yin).

Bindevævet består af lag. Og vi arbejder os igennem lagene over tid. Fordi bindevævet fysisk binder kroppen sammen i de her lange lange linjer. Ja så er der aldrig noget bestemt sted det strækker. Det rammer dig, der hvor din bindevvævslinje er strammest. Og det er den der hvor du har skader, energetiske blokkeringer. Og gamle følelser siddende. Som du ikke har haft lyst til at mærke. Eller ikke har fået mulighed for at give udtryk for. Det er derfor din krop så smukt fortæller din egen historie. Hver eneste skade og blokkering sidder i kroppen. Og du kan selv arbejde dig ind i den, og løsne den.

Den fysisk plads skaber over tid også plads i sindet. For mig gav det mig en følelse af overskud, energi og glæde som jeg slet ikke kan huske fra mit voksne liv ellers. Det har skabt plads til at jeg kan møde modstand i mit liv. UDEN at gå i spåner, eller lade mig fange ind af dramaet. Det giver mig evnen til at så mens stormen raser. For mig er det helt tydeligt at min mentale overskud ryger, lige så snart jeg ikke selv kommer på måtten. Derfor er det også den del jeg selv er mest vild med. Og som jeg ikke længere har lyst til at leve uden. 

Jeg tror ikke på at drive kroppen som en maskine. Jeg tror i stedet på at møde blokkeringerne i blidhed og blødhed. Og derfor er yin yoga med mig altid en invitation til at gå på opdagelse i nydelsen, selv mens det gør ondt at strække i bindevævet. Fordi det altid handler om at balancere strækket og kompressionen. Så du ikke spænder op og imod. For lige der er der i spændingen er der intet slip. Slippet sker når kroppen er tryg. Og det bliver den sjældent af hårdhed. Slippet sker i omsorg og kærlighed til dig selv og din krop. Som har været din bedste ven. Selv om du glemte at være ven for den.

Yin yoga er for alle med en krop. Min egen krop er hverken specielt tynd eller yoga-agtig efter “normale” standarder. Jeg gør i stedet en dyd ud af at min mave gerne på være med på måtten. Sammen med resten af  mig. Jeg har brugt flere år på at slippe spændinger, så jeg kunne bruge min krop optimalt. Få bevægeligheden tilbage efter 3 nedture med stress og udbrændthed. Jeg har selv gået vejen. Siddet i stillingerne og trukket vejret. Og faktum er, at jeg endnu ikke har mødt en elev, der var mindre fleksibel, end jeg selv var da jeg startede. Så kom frit frem. Med huller i sokkerne, daggammel makeup og tøj der har overlevet et par sæsoner. Det handler om glæden ved at få sig selv og sin krop tilbage mere end noget andet.

Hos mig kan du gå til yin yoga privat, eller på forløb. Se mere under sensitiv power og mandeholdet. Det er også muligt at booke mig til lukkede hold, hvor du laver yoga sammen med venner og bekendte i trygge rammer. Skriv til mig på mail@benterosaline.dk eller send en SMS på 28559941. Så svarer jeg dig fluks. Imens får du den kærligste virtuelle krammer. Bare fordi du er dig.

I kærlighed

Bente Rosaline